Hypnos

 Vad är Hypnos?

Många tycker hypnos verkar läskigt och har olika föreställningar kring vad hypnos är och kan vara. Förmodligen har man fått den erfarenheten från Media eller tv där man sett hur någon står över en person med en klocka framför ögonen och får personen till att utföra precis vad som helst. Detta är en sanning med modifikation då man inte kan hypnotisera någon utan dess egen vilja. Du bestämmer själv över din hypnos!

Vad kan hypnos hjälpa dig med?

Hypnos kan hjälpa dig med olika grundtillstånd såsom:

Ångest – Depression – Beroende – Övervikt – Ätstörningar – Fobier – Rädslor – Oro – Ängslan – Stress – Svartsjuka – Sömnproblem - Ilska – Skuldkänslor – Kontrollbehov -  Stärka självkänslan – Svårigheter att slappna av -  Stärka självförtroendet - Utmattningssyndrom – Prestationskrav - Ökade idrottsprestationer - Trauman - Stamning - Sorg m.m.

Det kan också hjälpa dig med att ge dig ökad säkerhet i föräldrarollen, arbetslivet och vardagen.

Vill du sluta röka eller snusa? Hypnos kan hjälpa dig med det också!

Man kan säga att med hypnos kan man arbeta med allt som har med känslor att göra.

Med hypnos hittar vi orsaken till de symptom du har och löser upp den instängda energi som skapat problem. Du går förbi och släpper det kritiska, analytiska och rationella tänkandet och lär om på en undermedveten nivå, det är där styrkan sitter i denna terapiform.

Vi arbetar bakåt för att hitta vad som orsakade ditt symptom och när du väl förstått det går vi framåt och förstärker din nya kunskap så att blockeringen kan släppa och du kan bli symptomfri.

”Med insikter följer kunskap och du kan Agera istället för Reagera.”

Viktigt att veta är att det är klienten själv som gör arbetet – hypnos terapeuten finns med och vägleder i processen. Hypnos är något vi gör tillsammans och det är inget magiskt eller övernaturligt med det hela. Du har själv kontrollen och bestämmer själv över ditt hypnotiska tillstånd. Du är hela tiden vaken men i ett avslappnat tillstånd där du är mottaglig.

För att förstå mer låt mig förklara hur våra sinnen fungerar:

Våra sinnen är uppdelade i 3:

 Vårt omedvetna sinne -  Vårt medvetna sinne - Vårt undermedvetna sinne

Det omedvetna sinnet står för våra instinkter och ser till så vår kropp fungerar utan att vi behöver tänka på det. Det styr också över våra reflexer. Många kallar även detta sinne för reptilhjärnan.

Det medvetna sinnet representerar endast 5 % av våra dagliga handlingar. Det tar lång tid på sig och är trögt. Det håller koll på allt som händer här och nu såsom vardagliga sysslor, namn, nummer, arbete m.m. Det är detta sinne som skapar våra tankar.

Det undermedvetna sinnet representerar 95 % av dina dagliga handlingar och är blixtsnabbt. Det är 1 miljon gånger snabbare än ditt medvetna sinne och är det mest kraftfulla. Här lagras all din kunskap och dina minnen. Det kan inte skilja på fantasi eller verklighet utan utför bara ett inlärt mönster. Om inlärningen gått ”fel” från början så utför det undermedvetna handlingen fel och oönskade känslor uppstår. Ex. Ett barn ser en spindel. Samtidigt så skriker någon i omgivningen till så barnet blir rädd, Barnet har lärt sig att förknippa spindeln med rädsla och en spindelfobi är född. Som vuxen vet du att spindlar inte är ”farliga” men det undermedvetna har programmerats till att känna rädsla när du ser en spindel och du kan inte styra över den känslan som det undermedvetna sänder ut.

 Det finns ett uttryck inom hypnos terapin som säger – ”Det som är programmerat med ett barnasinne måste plockas bort med ett barnasinne” och kanske börjar du nu förstå hur hypnos terapin funkar. Med hypnos kan du gå tillbaka till händelsen och omprogrammera det undermedvetna till att utföra handlingen rätt.

Hur känns det då att befinna sig i hypnos?

Det är svårt att beskriva upplevelsen av hypnos eftersom vi alla är olika. Man kan jämföra det lite med känslan av att dagdrömma. Du drömmer dig bort till ett semesterminne eller någon annan behaglig plats där du kanske ser bilder i ditt inre, känner känslor i kroppen eller tom. kan uppleva lukter. Det blir som en film som spelas upp i ditt inre. Du kan höra allting runtomkring dig men är faktiskt ännu mer fokuserad åt en sak och kan när som helst bestämma dig för att gå tillbaka till här och nu.

Du är naturligt i hypnosens underbara tillstånd precis innan du somnar eller precis innan du vaknar.

All hypnos är egentligen självhypnos, ett tillstånd du själv skapar. Med det menas att det är du själv som styr över din kropp och dina sinnen och man kan aldrig göra något utan din vilja. Du måste tillåta dig själv att bli avslappnad och känna dig trygg och ha tillit till processen.

Ju mer du tillåter dig att slappna av och följa med i upplevelsen desto bättre blir resultatet och du blir mästaren i ditt eget liv!

 

Du är välkommen att boka in en session hos mig!

Jag följer etiska regler och riktlinjer från NGH:s branchråd och innehar F skattsedel samt är ansvarsförsäkrad. Jag vill att du ska känna dig helt trygg när du kommer till mig med vetskap om att jag alltid gör mitt bästa för att DU ska få det bästa omhändertagandet som anpassas efter DIG!

Varje session är individuell just därför att alla är unika och bär på olika erfarenheter.

Fullständig Tystnadsplikt råder.

 

Din investering: 1200 kr första besöket 1000 kr för resterande gånger.

Första sessionen tar mellan 1 ½ - 2 timmar

Andra sessionen lite minde ca 1 – 1 ½ timme

Hur många gånger det behövs beror på hur långt du själv tillåter dig att gå in i det hypnotiska tillståndet men jag kan lova att det blir lättare och processen går snabbare ju mer du övar på självhypnos.

Varmt Välkommen!

 


 

 

 


Nyhet!
Nu kan du även boka Hypnos och
Tidigare liv terapi hos mig!
Läs mer under fliken Hypnos.
och Tidigare liv terapi.

Ring för tidsbokning: tel. 0709-770715

Jag finns på Storgatan 36, 29531 Bromölla

Välkommen!

 

* Förebygga och lindra - Stretching

 

Länkar:

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)